Krabi Naar Koh Phi Phi: De Ultieme Reisgids

Reizen van Krabi naar Koh Phi Phi is een populaire route voor veel toeristen in Thailand. Deze eilanden bieden een ongeëvenaarde tropische ervaring, met kristalheldere wateren en indrukwekkende kalksteenformaties die uit de zee oprijzen. Ik heb deze reis zelf meerdere malen gemaakt en kan bevestigen dat het een avontuur is dat je niet wilt missen.

De overtocht wordt vaak beschouwd als een van de hoogtepunten van een bezoek aan Zuid-Thailand. Het goede nieuws is dat het heel gemakkelijk te regelen is; er zijn meerdere opties beschikbaar om deze prachtige oversteek te maken, variërend van speedboten tot traditionele veerboten. De snelheid waarmee je reist hangt af van je persoonlijke voorkeur en budget.

Eens aangekomen op Koh Phi Phi word je begroet door adembenemende uitzichten en de mogelijkheid om te genieten van wereldberoemde stranden zoals Maya Bay, bekend van de film ‘The Beach’. Of je nu houdt van snorkelen, duiken of gewoon relaxen op het strand, Koh Phi Phi heeft iets bijzonders te bieden voor iedere reiziger.

Hoe van Krabi naar Koh Phi Phi te reizen?

Reizen van Krabi naar Koh Phi Phi is een avontuur op zich. De meest gebruikelijke manier om deze overtocht te maken, is per veerboot. Veerboten vertrekken dagelijks en bieden zowel standaard als premium services aan.

 • Standaard ferry: Dit is de goedkoopste optie en het duurt ongeveer 90 minuten tot 2 uur om Koh Phi Phi te bereiken.
 • Speedboat: Voor wie sneller wil reizen, is er de speedboat. Deze doet er ongeveer 45 minuten over maar is wel duurder.

De prijzen variëren afhankelijk van het seizoen en de klasse van de ticket die je kiest. Hieronder vind je een tabel met de geschatte prijsranges:

Vervoermiddel Geschatte Prijs (THB) Reisduur
Standaard ferry 300 – 450 1,5 – 2 u
Speedboat 600 – 950 ~45 min

Tickets kunnen vooraf online gekocht worden of ter plaatse in een van de vele reisbureaus in Krabi. Het’s altijd verstandig om even rond te kijken voor de beste deals.

Het vertrekpunt in Krabi kan variëren; sommige ferries vertrekken vanaf Klong Jilad Pier dichtbij Krabi Town, terwijl anderen uitvaren vanaf Ao Nang of zelfs Railay Beach via een longtail boot die je naar de ferry brengt.

Tijdens mijn eigen reis heb ik ervoor gekozen om vroeg aanwezig te zijn bij Klong Jilad Pier om lange wachttijden te vermijden en rustig mijn plekje op het dek uit te zoeken. Een tip: neem wat zonnebrandcrème mee en zoek een plaatsje in de schaduw, want vooral tijdens het hoogseizoen kan het behoorlijk warm worden aan boord!

Vergeet niet dat weersomstandigheden invloed kunnen hebben op jouw reistijd; soms kunnen ruwe zeeën leiden tot vertragingen of annuleringen. Hou hier dus rekening mee bij jouw planning – vooral als je aansluitende activiteiten hebt geboekt zoals duikexcursies of hoteltransfers op Koh Phi Phi.

Het moment waarop je arriveert op Koh Phi Phi zal bepalend zijn voor jouw eerste indrukken – helderblauw water, traditionele longtail boten versierd met kleurrijke lintjes, en natuurlijk die iconische kalksteenkliffen die majestueus uitsteken boven het landschap. Bereid je voor op een onvergetelijke aankomst!

Opties voor vervoer van Krabi naar Koh Phi Phi

Reizen van Krabi naar Koh Phi Phi is een eitje dankzij de verscheidene transportmogelijkheden die toeristen ter beschikking staan. Hieronder vind je de meest voorkomende opties.

Speedboten zijn een populaire keuze en met goede reden. Ze zijn snel en brengen je rechtstreeks naar het paradijselijke Koh Phi Phi in ongeveer 45 tot 70 minuten. Afhankelijk van het seizoen, kan de prijs variëren, maar gemiddeld kost een ticket rond de 300-600 THB per persoon.

Seizoen Prijs (THB)
Laagseizoen ~300
Hoogseizoen ~600

De ferry is een andere uitstekende optie voor wie iets minder haast heeft en wil genieten van de reis over zee. Deze boten doen er ongeveer anderhalf tot twee uur over om bij Koh Phi Phi te komen maar bieden meer ruimte en vaak ook snacks en drankjes aan boord. Prijzen liggen meestal tussen de 200-450 THB.

Als je liever iets exclusiever wilt, kun je ook kiezen voor een privé longtailboot of speedboot charter. Hoewel duurder dan gedeelde services, geven deze charters je flexibiliteit qua vertrektijd en route.

Voor hen die waarde hechten aan gemak wordt vaak pakketvervoer aangeboden dat zowel het landvervoer als de boottocht omvat. Dit kan ideaal zijn als je niet zelf alles apart wilt regelen.

Tot slot moet ik vermelden dat tijdens het hoogseizoen of lokale feestdagen het verstandig is van tevoren te boeken om teleurstelling te voorkomen gezien plaatsen snel gevuld kunnen raken! En vergeet niet even na te gaan hoe jouw hotel op Koh Phi Phi bereikt kan worden; sommige vereisen misschien nog een extra lokale transfer per boot of tuktuk na aankomst op het eiland.

Met de boot van Krabi naar Koh Phi Phi

Reizen van Krabi naar Koh Phi Phi per boot is een populaire optie onder toeristen. De kristalheldere Andamanse Zee biedt niet alleen een schitterend uitzicht maar maakt de overtocht ook tot een onvergetelijke ervaring. Veerdiensten vertrekken dagelijks vanuit verschillende locaties in Krabi, zoals Ao Nang, Railay en de Klong Jirad Pier in Krabi-stad.

 • Vertrektijden: De boten vertrekken meerdere keren per dag met de eerste afvaart vaak in de ochtend rond 09:00 uur.
 • Reisduur: De gemiddelde reistijd ligt tussen de 1,5 en 2 uur, afhankelijk van weersomstandigheden en het type boot dat je kiest.

Verschillende soorten boten zijn beschikbaar voor deze overtocht:

 • Speedboten – Sneller dan veerboten maar vaak duurder
 • Veerboten – Betaalbaarder en ruimer opgezet met mogelijkheden om rond te lopen en te genieten van het uitzicht

Bij het boeken van een ticket kun je kiezen tussen one-way of return, afhankelijk van jouw reisplannen. Het is aan te raden om je tickets vooraf online te boeken om zeker te zijn van een plaats, vooral tijdens het hoogseizoen wanneer veerdiensten snel vol kunnen raken.

Soort Boot Gemiddelde Prijs One-Way Gemiddelde Prijs Return
Speedboot €20 – €30 €35 – €50
Veerboot €10 – €15 €18 – €25

Extra diensten zoals hoteltransfers worden soms aangeboden bij het boeken. Dit kan erg handig zijn omdat je dan niet zelf hoeft uit te zoeken hoe je bij de pier komt. Hou er wel rekening mee dat tijden kunnen variëren door weersomstandigheden of seizoensdrukte.

Terwijl je langs spectaculaire kalksteenformaties vaart, kun je heerlijk achterover leunen en ontspannen. Vergeet geen zonnebrandcrème mee te nemen want op open water kan de zon verraderlijk sterk zijn! Ook raad ik aan om wat snacks en water mee te brengen voor de overtocht; hoewel sommige boten versnaperingen verkopen, is eigen proviand altijd fijn als backup.

Het moment dat Koh Phi Phi dichterbij komt is werkelijk adembenemend. De eilanden rijzen op uit het water met hun kenmerkende groene toppen die contrasteren tegen het blauw van de zee – dit maakt elke cent van je bootkaartje waard!

Met de veerboot van Krabi naar Koh Phi Phi

Reizen tussen Krabi en Koh Phi Phi is een adembenemende ervaring die ik iedereen kan aanbevelen. De veerboottocht biedt niet alleen een praktische manier om van A naar B te komen, maar het is ook een kans om te genieten van de sensationele uitzichten op de Andamanse Zee. Veerboten vertrekken dagelijks meerdere keren vanuit de haven in Krabi naar de pier op Koh Phi Phi.

De reisduur varieert doorgaans tussen 1,5 en 2 uur afhankelijk van het weer en het type veerboot dat je kiest. Er zijn verschillende maatschappijen die deze route bevaren, dus opties genoeg. Tarieven kunnen licht variëren, maar over het algemeen betaal je rond de 300-450 baht voor een enkele reis. Het is slim om tickets vooraf te boeken vooral tijdens het hoogseizoen wanneer veerboten snel vol kunnen raken.

Maatschappij Vertrektijd(en) Reisduur Prijs (ongeveer)
Veerboot A 09:00 / 13:30 1u 45m THB 400
Veerboot B 10:30 / 15:30 1u 30m THB 350
Veerboot C 11:00 2u THB 450

Op de boot zelf kun je vaak genieten van basisfaciliteiten zoals toiletten en een klein assortiment aan snacks en drankjes. Verwacht geen luxe, maar wel voldoende comfort voor deze relatief korte trip.

Voor wie iets meer wil betalen zijn er speedboten beschikbaar die minder lang over dezelfde afstand doen. Deze optie kan handig zijn als je weinig tijd hebt of simpelweg sneller op je bestemming wilt aankomen.

 • Neem zonnebrandcrème mee; zelfs met een briesje kun je snel verbranden.
 • Zorg dat je camera klaar is voor gebruik; je passeert prachtige rotsformaties.
 • Draag gemakkelijke kleding; comfort is belangrijk bij zeereizen.
 • Wees bereid op wat spatwater als je buiten zit; het hoort bij de ervaring!

Aan boord heersen vaak levendige taferelen met medereizigers die net zo enthousiast zijn als jij om dit stukje paradijs te ontdekken. Het moment dat Koh Phi Phi’s silhouet aan de horizon verschijnt zal ongetwijfeld één van de hoogtepunten zijn — klaar om vastgelegd te worden in jouw herinneringenboek!

Met de speedboot van Krabi naar Koh Phi Phi

Reizen per speedboot tussen Krabi en Koh Phi Phi is een populaire keuze onder toeristen. De reis biedt niet alleen een snelle oversteek, maar trakteert je ook op adembenemende uitzichten op de Andamanse Zee. Hieronder vind je wat handige informatie over deze route.

Speedboten vertrekken dagelijks meerdere keren vanuit verschillende locaties in Krabi, zoals Ao Nang, Railay en de hoofdpier in Krabi Town. Deze boten brengen je binnen ongeveer 45 minuten tot een uur naar het eiland Koh Phi Phi. Het is aan te raden om vooraf te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen als stoelen snel uitverkocht kunnen zijn.

Vertrekpunt Reistijd Frequentie
Ao Nang ~45 minuten Meerdere afvaarten per dag
Railay ~1 uur Meerdere afvaarten per dag
Krabi Town (Pier) ~45 minuten Meerdere afvaarten per dag

De kosten voor een ticket variëren doorgaans tussen de 300-600 baht, afhankelijk van het seizoen en of je een enkele reis of retour boekt.

 • Vroegboekkorting: Veel aanbieders geven korting als je jouw tickets ruim van tevoren reserveert.
 • Inclusief transfers: Sommige services bieden ook hoteltransfers aan; controleer dit bij het maken van je boeking.

Het weer kan invloed hebben op de vaartijden dus houd altijd lokale weersvoorspellingen in de gaten en luister naar advies van bootpersoneel voor veiligheidsinstructies.

Zodra je aankomt op Koh Phi Phi kun je genieten van prachtige stranden en helderblauw water waar dit tropische paradijs bekend om staat. Vergeet niet dat er op Koh Phi Phi geen gemotoriseerd vervoer is dus wees voorbereid op lopen of neem een traditionele longtailboot om jouw bestemming te bereiken.

Vergeet ten slotte niet te genieten van de rit zelf – veel reizigers beschouwen de speedboottocht als één van hun hoogtepunten dankzij het spectaculaire uitzicht op nabijgelegen eilanden en kristalheldere wateren die ze onderweg tegenkomen!

Conclusie

Na een grondige verkenning van de reisopties tussen Krabi en Koh Phi Phi kan ik zeggen dat deze tocht een absolute must-do is voor iedereen die het zuiden van Thailand bezoekt. De helderheid van het water, de prachtige kustlijnen en de levendige onderwaterwereld maken elke methode waarmee je reist meer dan de moeite waard.

 • Speedboten zijn efficiënt en snel maar kunnen iets duurder uitvallen.
 • Veerboten bieden een meer ontspannen rit tegen lagere kosten.

Hieronder staan wat punten opgesomd die belangrijk zijn bij het plannen van je trip:

 • Tijd: Speedboten doen er over het algemeen 45 tot 60 minuten over, terwijl veerboten ongeveer 90 minuten nodig hebben.
 • Comfort: Kies voor veerboten als je ruimte wilt om rond te lopen en te genieten van de uitzichten. Ga voor speedboten als je snel op bestemming wilt zijn.
 • Kosten: Afhankelijk van je budget kun je kiezen voor de goedkopere veerdienst of de snellere maar duurdere speedboot.
 • Frequentie: Beide diensten varen meerdere keren per dag, dus plan volgens jouw schema.

Wat betreft mijn persoonlijke ervaring, heb ik beide methodes als plezierig bevonden. Ik geef zelf echter de voorkeur aan een veerboot wanneer ik niet gehaast ben, omdat dit me in staat stelt volop te genieten van mijn tijd op zee.

Vooraf boeken is altijd slim om teleurstelling te voorkomen. Vooral tijdens het hoogseizoen kunnen boten snel vol raken.

Mijn advies? Weeg alle opties af tegen jouw persoonlijke wensen en maak vervolgens een weloverwogen keuze. Of je nu gaat voor snelheid of comfort: deze idyllische overtocht zal hoe dan ook een hoogtepunt vormen tijdens jouw avonturen in Thailand!