Bangkok Naar Krabi: Mijn Reisadvies en Tips

Van Bangkok naar Krabi reizen is een populaire route voor zowel toeristen als locals. Deze verandering van de bruisende metropool naar de serene stranden en indrukwekkende kalksteenkliffen is een ervaring die je niet mag missen. Krabi, gelegen in het zuiden van Thailand, staat bekend om zijn adembenemende natuur en rustige eilandsfeer.

Reismogelijkheden variëren van vliegen, wat slechts ongeveer anderhalf uur duurt, tot bussen of treinen die er aanzienlijk langer over doen maar vaak een meer budgetvriendelijke optie bieden. Het is belangrijk om te weten dat hoewel de afstand tussen beide plaatsen relatief kort lijkt, het terrein en verkeer soms voor vertraging kunnen zorgen.

Voor veel reizigers is het gemak van een directe vlucht de extra kosten waard. Vliegtickets zijn ruimschoots beschikbaar en verschillende maatschappijen bieden dagelijks vluchten aan. Ook kun je kiezen voor avontuurlijker transport door bijvoorbeeld een nachtbus te nemen; dit geeft je niet alleen een uniek inkijkje in het lokale leven maar bespaart ook nog eens op accommodatiekosten.

Beste manier om van Bangkok naar Krabi te reizen

Reizen van Bangkok naar Krabi kan op verschillende manieren en elke optie heeft zo zijn voor- en nadelen. Ik heb de meest populaire methoden onderzocht en hieronder vind je een handig overzicht.

Vliegen: Snel en Efficiënt

Met het vliegtuig is veruit de snelste optie. Vanaf Suvarnabhumi of Don Mueang International Airport vlieg je in ongeveer anderhalf uur naar Krabi Airport. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden dagelijkse vluchten aan:

 • Thai Airways
 • Bangkok Airways
 • AirAsia

De prijzen variëren, maar als je vroeg boekt kun je vaak goede deals vinden.

Luchtvaartmaatschappij Gemiddelde Prijs (One-way) Vluchtduur
Thai Airways €50 – €100 1u 30m
Bangkok Airways €40 – €80 1u 30m
AirAsia €30 – €70 1u 35m

Prijzen zijn indicatief en kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en beschikbaarheid.

Bus: Budgetvriendelijk maar Tijdrovend

Een busrit is aanzienlijk goedkoper dan vliegen, maar houd rekening met een reistijd van ongeveer 10 tot 12 uur. VIP-bussen bieden meer comfort met ruimere stoelen en soms zelfs snacks aan boord.

Trein plus Bus/Veerboot: Een Avontuurlijke Combinatie

Er is geen directe treinverbinding tussen Bangkok en Krabi, maar je kunt wel de trein nemen naar Surat Thani gevolgd door een bus of veerboot. Dit avontuur kan interessant zijn als je het landschap wilt zien, maar net zoals de bus kost het meer tijd.

Autohuur: Flexibiliteit op Eigen Tempo

Het huren van een auto geeft vrijheid om zelf te stoppen waar je wilt. De rit duurt ongeveer 8 tot 10 uur, afhankelijk van het verkeer en pauzes die je neemt.

Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt – snelheid, kostenbesparing of avontuur – is er dus altijd wel een beste manier om van Bangkok naar Krabi te reizen die bij jouw wensen aansluit!

Opties voor vervoer van Bangkok naar Krabi

Thailand is een land dat bekend staat om zijn soepele vervoersmogelijkheden en vanuit de bruisende metropool Bangkok naar het serene Krabi reizen, is dan ook goed te doen. Hieronder vind je de verschillende opties die ik heb onderzocht.

Per Vliegtuig

Vliegen is verreweg de snelste manier om in Krabi te komen. De vlucht duurt ongeveer 1,5 uur en er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen die deze route dagelijks bedienen. Denk hierbij aan Thai Airways, Bangkok Airways en low-cost carriers zoals AirAsia. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en hoe ver je van tevoren boekt, maar over het algemeen kun je goede deals vinden als je flexibel bent.

 • Thai Airways: Premium service met meer beenruimte
 • AirAsia: Goedkopere optie, streng bagagebeleid

Per Bus

De busreis kan een avontuur op zich zijn en biedt een kans om het landschap te zien veranderen terwijl je naar het zuiden reist. Bussen vertrekken regelmatig vanaf verschillende busstations in Bangkok waaronder het Southern Bus Terminal (Sai Tai Mai). Een standaard busrit duurt ongeveer 10 uur afhankelijk van het verkeer en weersomstandigheden.

 • VIP-bus: Comfortabeler met meer ruimte.
 • Economy class: Meer budgetvriendelijk maar minder comfort.

Per Trein

Reizen per trein is een andere mogelijkheid hoewel er geen directe treinverbinding tussen Bangkok en Krabi bestaat. Je moet overstappen in Surat Thani of Trang waarvandaan bussen of minibussen naar Krabi gaan. Het hele traject inclusief overstap duurt minstens 12 uur maar biedt wel unieke uitzichten op platteland en steden.

Autoverhuur

Voor wie houdt van vrijheid is een auto huren ook een optie. De weg leidt langs kustlijnen, door kleine dorpjes en rubberplantages wat geweldig kan zijn voor fotoliefhebbers of mensen die stops willen maken op niet-toeristische plekken.

Vervoermiddel Duur Kenmerken
Vliegtuig ~1,5 uur Snelste optie; frequent; varieert in prijs
Bus ~10 uur Scenic route; budgetvriendelijk
Trein + Bus ~12+ uur Avontuurlijk; unieke uitzichten
Auto Afhankelijk Flexibiliteit; eigen tempo

Het staat buiten kijf dat elke optie haar eigen charmes heeft dus denk goed na over wat voor jou belangrijk is qua comfort, snelheid en ervaring tijdens je reis naar Krabi!

Bangkok naar Krabi per vliegtuig

Vliegen van Bangkok naar Krabi is de snelste en meest comfortabele optie om deze prachtige provincie in het zuiden van Thailand te bereiken. Dagelijks vertrekken er talloze vluchten vanaf beide luchthavens in Bangkok: Suvarnabhumi (BKK) en Don Mueang (DMK). De vluchtduur bedraagt gemiddeld slechts 1 uur en 20 minuten, waardoor je meer tijd overhoudt om te genieten van Krabi’s adembenemende stranden en kliflandschappen.

 • Luchtvaartmaatschappijen: Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden directe vluchten aan, waaronder Thai Airways, Bangkok Airways, AirAsia, en Nok Air.
 • Frequentie: De frequentie varieert per dag en seizoen maar over het algemeen kun je rekenen op een ruime keuze aan vertrektijden.
Luchthaven Gemiddelde Vluchtduur Gemiddelde Prijsklasse
BKK 1 uur 20 min €30 – €100
DMK 1 uur 15 min €25 – €80

Het boeken van vliegtickets is eenvoudig online te doen via verschillende vergelijkingswebsites of rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij. Prijzen fluctueren afhankelijk van het seizoen dus het loont vaak om vooruit te plannen of flexibel te zijn met je data.

Reizen met alleen handbagage kan vaak kosten besparen vooral bij low-cost maatschappijen die extra kosten rekenen voor ingecheckte bagage. Daarnaast bespaar je tijd op de luchthaven door snellere check-in processen en hoef je niet op bagage te wachten bij aankomst.

Eénmaal aangekomen in Krabi staat de lokale luchthaven bekend om zijn efficiëntie; binnen no-time sta je buiten klaar om de lokale schoonheden te verkennen! Er zijn verschillende transportopties beschikbaar zoals taxi’s, shuttlebussen of zelfs bootdiensten als jouw eindbestemming een van de nabijgelegen eilanden is.

Reizen van Bangkok naar Krabi per trein

Een treinreis van Bangkok naar Krabi is niet alleen comfortabel maar biedt ook een prachtig uitzicht op het Thaise landschap. Hoewel er geen directe treinverbinding is tussen de twee steden kun je wel eerst naar Surat Thani reizen en daar overstappen op een bus of minivan naar Krabi.

 • Neem de nachttrein voor een bijzondere ervaring; je valt in slaap terwijl de trein door het hart van Thailand rijdt en wordt wakker met nieuwe energie om je avontuur in Krabi voort te zetten.
 • De reistijd kan variëren maar gemiddeld duurt de treinreis tot Surat Thani ongeveer 8 tot 10 uur.

Het voordeel van reizen per trein is dat je onderweg kunt ontspannen lezen of genieten van het uitzicht. Er zijn verschillende klassen beschikbaar afhankelijk van je budget en comfortvoorkeur:

Klasse Kenmerken
Eerste klas Privé-coupés met bedden
Tweede klas Slaapstoelen die plat kunnen liggen
Derde klas Standaard stoelen zonder airconditioning

Het station waar je uitstapt Surat Thani staat bekend als een hub voor toeristen die verder willen reizen naar zuidelijke bestemmingen. Vanaf hier zijn er talloze mogelijkheden om verder te reizen naar Krabi:

 • Geregeld vertrekken er bussen en minivans die rechtstreeks naar Krabi gaan.
 • Voor wie wat meer luxe wil zijn er privé-transfers die geboekt kunnen worden.

Reizen met de trein geeft je een uniek inzicht in het dagelijks leven van de Thai buiten de grote stad. Niet te vergeten dat dit vaak goedkoper is dan vliegen en minder impact heeft op het milieu, waardoor het een duurzamere optie is. Dus pak een boek stap aan boord en laat deze unieke ervaring beginnen!

Bangkok naar Krabi met de bus

Reizen van Bangkok naar Krabi per bus is een avontuur op zich. De afstand tussen beide plaatsen is ongeveer 780 kilometer en de reis duurt gemiddeld 10 tot 12 uur, afhankelijk van verkeer en weersomstandigheden. Verschillende busmaatschappijen bieden diensten aan, variërend van standaard bussen tot VIP-bussen met meer beenruimte en comfort.

 • Standaard bussen zijn het meest betaalbaar.
 • VIP-bussen bieden extra voorzieningen zoals grotere stoelen en snacks.

Comfort onderweg

Voor diegenen die waarde hechten aan comfort tijdens zo’n lange rit is het kiezen van een VIP-bus zeker aan te raden. Deze bussen hebben vaak verstelbare stoelen en soms zelfs individuele tv-schermen. Airconditioning is standaard maar neem altijd een trui mee want het kan behoorlijk koud worden binnen.

Pauzes en maaltijden

Gedurende de reis stoppen bussen regelmatig bij servicestations waar je even kunt stretchen, naar het toilet kunt gaan of iets kunt eten. Het is handig wat snacks en water mee te nemen voor als je tussendoor trek krijgt.

Nachtbussen

Nachtbussen zijn populair omdat ze je toestaan om tijd (en een overnachting) te besparen; je vertrekt ’s avonds uit Bangkok en komt ’s ochtends vroeg in Krabi aan. Zorg ervoor dat je veiligheidsspelden of een klein slotje bij hebt om je bagage veilig op te bergen terwijl je slaapt.

Tickets kopen

Tickets kunnen online gekocht worden of direct bij het busstation. Ik raad aan om tickets vooraf te reserveren vooral tijdens hoogseizoen of lokale feestdagen wanneer veel mensen onderweg zijn.

Type Bus Prijsklasse
Standaard Budgetvriendelijk
VIP Middenklasse

Elke reiziger heeft andere prioriteiten dus bekijk wat voor jou belangrijk is: snelheid, budget, comfort? Onthoud dat hoe eerder je boekt, des te meer keuze je hebt qua zitplaatsen en type service. En vergeet niet dat hoewel de reis lang kan zijn, de prachtige stranden van Krabi elke minuut waard zijn!

Andere vervoersmogelijkheden van Bangkok naar Krabi

Als je overweegt om van Bangkok naar Krabi te reizen, zijn er meerdere vervoersopties beschikbaar. Vliegen is de snelste manier, maar er zijn ook alternatieven die passen bij verschillende voorkeuren en budgetten.

 • Met de bus: Dit is een betaalbare optie en biedt je de kans om het landschap te bewonderen. Bussen vertrekken regelmatig vanaf het Southern Bus Terminal in Bangkok. De reistijd kan variëren van 10 tot 12 uur afhankelijk van verkeer en weersomstandigheden.
 • Met de trein: Ervaar de charme van het Thaise spoorwegnet door eerst met de trein naar Surat Thani te reizen en vervolgens een bus of minivan naar Krabi te nemen. Hoewel deze reis langer duurt dan met de bus, ongeveer 14 tot 16 uur inclusief overstaptijd, geeft het je een unieke kijk op het platteland.
 • Auto huren: Voor wie meer vrijheid wilt tijdens het reizen kan een auto huren in Bangkok een goede optie zijn. De rit duurt ongeveer 8 uur afhankelijk van stops onderweg en verkeersdrukte.

Reizigers moeten altijd up-to-date blijven over lokale wegomstandigheden en eventuele tolgelden als ze besluiten zelf te rijden. Het is handig om dit soort informatie vooraf op te zoeken zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je avontuurlijke tocht richting Krabi.

Bij elk van deze alternatieven geldt dat comfortniveaus kunnen variëren dus het is aanbevolen om recensies te lezen of ervaringen uit te wisselen met andere reizigers voordat je een keuze maakt. Bij lange afstanden zoals deze kun je soms beter iets meer uitgeven voor extra comfort – vooral als je daarna nog volop wilt genieten van wat Krabi allemaal te bieden heeft!

Waar te verblijven in Krabi

Krabi is een schitterende bestemming met veelzijdige accommodatiemogelijkheden. Afhankelijk van wat je zoekt, kun je kiezen voor een rustig bungalowpark, een luxe resort of een gezellig hostel. Ik vertel je graag over de verschillende opties.

Aan de prachtige stranden zoals Ao Nang en Railay vind je resorts waar je kunt genieten van spa-behandelingen en infinity pools met uitzicht op zee. Deze plekken zijn perfect voor wie wil ontspannen in stijl. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Centara Grand Beach Resort & Villas Krabi
 • Rayavadee Hotel

Als budget belangrijker is dan luxe, overweeg dan te verblijven in een guesthouse of hostel. Deze vind je vooral in het stadje Krabi zelf en bieden vaak een knusse sfeer en persoonlijke tips van lokale medewerkers. Hieronder valt bijvoorbeeld:

 • Pak-Up Hostel
 • Glur Hostel

Voor avonturiers die dicht bij de natuur willen blijven, zijn er eco-resorts en bungalows verscholen tussen de groene heuvels en langs rivieren zoals de Tubkaek Beach. Ze bieden activiteiten aan zoals rotsklimmen of kajakken door mangrovebossen.

Eén ding is zeker: ongeacht waar je besluit te verblijven in Krabi, overal word je omringd door adembenemende natuur en hartelijke mensen die jouw vakantie onvergetelijk maken!

Bezienswaardigheden in Krabi

Krabi, een provincie in het zuiden van Thailand, staat bekend om zijn adembenemende natuur en ontelbare bezienswaardigheden. Hieronder volgt een overzicht van plekken die je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan deze prachtige bestemming.

 • Railay Beaches and Caves – Deze stranden zijn alleen per boot bereikbaar en staan bekend om hun kristalheldere water en indrukwekkende kalksteenformaties. De verborgen grotten bieden avonturiers de kans om te verkennen.
 • Ao Nang – Dit is de meest populaire strandbestemming in Krabi, met een levendige sfeer en talloze activiteiten zoals snorkelen, duiken en rotsklimmen.
 • De Tempels van Tiger Cave – Voor diegenen die het niet erg vinden om flink wat traptreden te beklimmen, biedt de Tiger Cave Temple (Wat Tham Sua) een ongeëvenaard panoramisch uitzicht op de omliggende landschappen.

Wanneer je door Krabi reist, is er altijd wel iets nieuws en opwindends te ontdekken:

 • Thung Teao Forest Natural Park
  • Crystal Lagoon
  • Emerald Pool

Dit park heeft unieke wandelpaden die leiden naar heldere poelen waarin je kunt zwemmen omringd door weelderig regenwoud.

Tot slot kan geen bezoek aan Krabi compleet zijn zonder de beroemde Vier Eilanden tour. Je brengt dan een dag door met varen langs spectaculaire eilanden zoals Poda Island en Chicken Island met mogelijkheden voor snorkelen tussen kleurrijke vissoorten en koraalriffen.

Activiteit Locatie
Strandbezoek Railay Beaches
Snorkelen/Duiken Ao Nang
Beklimming & Cultuur Tiger Cave Temple
Natuurwandeling Thung Teao Forest Natural Park

Met al deze opties is het duidelijk dat Krabi meer is dan alleen maar mooie stranden; het’s een schatkamer vol natuurlijke wonderen en culturele ervaringen.

Activiteiten in Krabi

Krabi is een droombestemming voor avonturiers en strandliefhebbers. Een van de meest populaire activiteiten hier is eilandhoppen. Je kunt verschillende tours boeken die je meenemen naar idyllische locaties zoals Phi Phi-eilanden, waar de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio is opgenomen. Verwonder je over het kristalheldere water en de kleurrijke onderwaterwereld tijdens het snorkelen.

 • Eilandhoppen naar Phi Phi-eilanden
 • Snorkelen in helderblauw water

Een andere trekpleister in Krabi is rotsklimmen bij Railay Beach. Deze plek staat bekend om zijn indrukwekkende kalksteenformaties die klimmers uit de hele wereld aantrekken. Of je nu beginnend bent of gevorderd, er zijn routes voor iedereen. De adembenemende uitzichten vanaf de top maken elke klimpoging meer dan waard.

 • Rotsklimmen voor alle niveaus
 • Uitzichtpunten over zee

Voor wie het liever wat rustiger aan doet, biedt Krabi ook prachtige tempels en culturele sites. Het Tiger Cave Temple complex, gelegen op een heuveltop, bereik je na een stevige klim van 1237 treden. Boven word je beloond met een panoramisch uitzicht over de provincie en zie je misschien wel monniken in hun dagelijkse bezigheden.

 • Bezoek aan Tiger Cave Temple
 • Culturele ervaring tussen monniken

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de nationale parken zoals Than Bok Khorani National Park vol met natuurlijke zwembaden en exotische plantensoorten of maak een ontspannen boottocht door Mangrovebossen om te genieten van Thailand’s unieke flora en fauna.

 • Ontdekkingstocht door nationale parken
 • Boottocht door mangrovebossen

En als afsluiter mag een bezoek aan de avondmarkten niet ontbreken! Proef lokale lekkernijen, koop handgemaakte souvenirs of slenter gewoon rond en neem de levendige sfeer in je op.

 • Proeven van street food op avondmarkten
 • Unieke souvenirs shoppen

Genieten van de stranden in Krabi

Krabi, gelegen in het zuiden van Thailand, is een droombestemming voor velen. Het staat bekend om zijn adembenemende stranden waar je kunt genieten van rust en natuurlijke schoonheid. Railay Beach is bijvoorbeeld alleen per boot bereikbaar en biedt een afgelegen paradijs met helderblauw water en indrukwekkende kalksteenkliffen.

 • Ao Nang is het meest populaire strand in Krabi. Hier kun je:

Phi Phi-eilanden, hoewel technisch gezien niet in Krabi, zijn gemakkelijk te bereiken met een korte boottocht. Deze eilanden zijn wereldberoemd door films zoals ‘The Beach’ en trekken jaarlijks duizenden bezoekers aan die willen zwemmen in de kristalheldere wateren of feestvieren op de levendige strandfeestjes.

Tonsai Beach is perfect voor avonturiers die houden van rotsklimmen of gewoon lekker willen relaxen weg van de drukte. Het is minder toegankelijk dan andere stranden wat resulteert in minder bezoekers en meer ongerepte natuur.

Klong Muang en Tub Kaek zijn prachtige alternatieven als je op zoek bent naar luxe resorts en rustige omgeving. Deze gebieden bieden een meer exclusieve ervaring met hun high-end accommodaties en privéstranden waar je ongestoord kunt luieren onder de Thaise zon.

Eén ding is zeker: welk strand je ook kiest in Krabi, overal word je getrakteerd op spectaculaire uitzichten, warm wit zand onder je voeten en talloze mogelijkheden om te ontspannen of juist actief bezig te zijn. Vergeet niet dat sommige stranden afhankelijk kunnen zijn van het seizoen; tijdens het moessonseizoen kan zwemmen gevaarlijk zijn door sterke stromingen. Informeer dus altijd goed naar lokale adviezen voordat je het water ingaat!

Eten en drinken in Krabi

Krabi, een provincie in het zuiden van Thailand, staat bekend om zijn adembenemende landschappen én culinaire heerlijkheden. Thais eten is een smaakvol avontuur waar je de lokale cultuur echt kunt proeven. Een ding is zeker: liefhebbers van verse vis en zeevruchten zijn hier aan het juiste adres. De Andamanse Zee biedt een schat aan vers gevangen lekkernijen die vaak direct op je bord belanden.

 • Pad Thai met garnalen
 • Tom Yum Goong (pittige garnalensoep)
 • Som Tam (pittige papajasalade)

Street food mag je niet missen tijdens je verblijf in Krabi. Kleine kraampjes en rollende keukens serveren gerechten die zowel overheerlijk als betaalbaar zijn. Probeer eens een saté van de grill met pindasaus of ga voor mango sticky rice als zoete afsluiter.

Restaurants langs de kust nodigen uit om te genieten van het uitzicht terwijl je dineert. Hier kun je terecht voor verfijndere opties zoals massaman curry of vers gegrilde vis met kruiden naar eigen keuze. Voor vegetariërs hebben veel menu’s ook heerlijke opties zoals tofu salades of groene curry.

Naast het eten is er ook een rijke variatie aan drankjes te vinden in Krabi. Verse kokosnoten, lokaal gebrouwen bieren en fruitshakes maken iedere maaltijd compleet. En natuurlijk; voor wie wil ontspannen met iets sterkers is er altijd de beroemde Thai bucket, gevuld met een mix van alcoholische drankjes.

Eén ding is duidelijk: In Krabi kun je jouw smaakpapillen trakteren op talloze smaken – van pittig tot zoet, van traditioneel tot modern – en dat allemaal terwijl je geniet van prachtige uitzichten of de levendige sfeer op straat.

Slotconclusie

Het reizen van Bangkok naar Krabi is een avontuurlijke ervaring die ik warm kan aanbevelen. Door de verschillende vervoersmogelijkheden kan iedereen een manier vinden die aansluit bij persoonlijke voorkeuren en budget.

 • Vliegen is verreweg de snelste en meest comfortabele optie, waarbij je binnen 90 minuten al in Krabi kunt zijn.
 • De bus biedt een betaalbaar alternatief dat je de kans geeft om meer van het Thaise landschap te zien.
 • Met de trein tot Surat Thani gevolgd door een bus of boot krijg je weer een heel andere beleving, hoewel deze optie meer tijd vraagt.

Hieronder vind je nog eens de belangrijkste punten:

Vervoersmiddel Reisduur Prijsklasse
Vliegtuig 1 uur 30 min Hoog
Bus 10 – 12 uur Laag tot midden
Trein + Bus Meer dan 12 uur Midden

Het komt erop neer dat als tijd niet het grootste issue is, overland reizen zeker toegevoegde waarde heeft. Je ziet meer van het land en hebt onderweg mogelijk interessante ontmoetingen met locals en medereizigers.

Mocht je echter krap in tijd zitten of simpelweg op zoek zijn naar gemak, dan is vliegen natuurlijk de beste keuze. Ongeacht hoe je gaat, Krabi wacht met open armen om ontdekt te worden met zijn prachtige stranden, indrukwekkende kliffen en gastvrije atmosfeer.

Ik hoop dat deze informatie helpt bij het plannen van jullie trip van Bangkok naar Krabi. Veilig reizen en geniet volop van alles wat Thailand te bieden heeft!